24.02.2021 16:00

Продължава изграждането на новата детска градина във Велико Търново

Продължава строителството на новата детска градина "Шареният замък" в кв. "Зона Б" във Велико Търново. Инвестициите в средата за обучение и възпитание на малките великотърновци са водещ приоритет в програмата за управление на кмета Даниел Панов и екипа му и въпреки пандемията се изпълняват.
Работи се по вертикалното планиране и оформяне на дворното пространство и изграждането на оградата. Това наложи премахването на пет борови дървета, попадащи в обсега на сградата и нейния фундамент. Те са с голяма височина и част от тях попадат в строителното петно на оградата, а останалите са със силно засегната и намалена коренова система, поради което представляват непосредствена опасност за безопасността на гражданите.
Новата детска градина в кв. "Зона Б" е първата, която се строи във Велико Търново от 40 години насам. Средства за етапите бяха осигурени от правителството и по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020-2022 на Министерството на образованието и науката.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.