23.06.2021 10:00

Посланика на Индия впечатлен от Велико Търново

Нарече го „прекрасен град“

Заместник-кмета на Община Велико Търново госпожа Снежана Данева – Иванова посрещна Негово Превъзходителство Санджай Рама – Посланик на Индия в България. Тя го запозна с богатата история, както и с капацитета и потенциала на града и общината в областта на икономиката, образованието, развитието на науките и изкуствата.
Посланика бе на посещение в Историческата и Духовна столица на България във връзка с отбелязване Световният ден на йога.
По време на срещата си с заместник кмета Негово Превъзходителство изрази впечатленията си от Велико Търново, наричайки го „прекрасен град“. Изрази желание и намерение да опознае много по-добре и по-подробно града и околностите.
Особено впечатлен е бил от красотата на пак „Света гора“, както и на пространството, пейзажа и атмосферата около паметник „Асеневци“. Той сподели, че заедно със съпругата си са имали прекрасен, впечатляващ и запомнящ се ден в града.
Негово Превъзходителство Санджай Рама сподели, че Кмета на Велико Търново Даниел Панов се ползва с много висока репутация в дипломатическите среди и като кмет и като и като председател на НСОРБ.
По време на срещата Посланика предложи редица инициативи за активен и двустранен културен обмен. Той лансира идеята си – след преминаване на пандемията и отпадане нае ограничителните мерки да инициира провеждането във Велико Търново на концерт с участието на индийски артисти и танцьори.
Дипломата предложи да проучи възможността за установяване на двустранни контакти с подходящ град за побратимяване в Индия.
По време на срещата Посланика на Индия пое ангажимент през следващата година посолството да участва в Международно туристическо изложение „Царевград Търнов“ със собствен щанд.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.