06.07.2021 12:00

Безплатни очни прегледи за деца и възрастни ще се проведат на 14 юли в град Велико Търново

В рамките на инициативата "Зрението е всичко! Прегледай се!”

Национална скринингова кампания за безплатни очни прегледи на Български лекарски съюз, Българското дружество по офталмология, Байер България
със съдействието на Община Велико Търново
Български лекарски съюз, Българско дружество по офталмология и Байер България стартират Национална скринингова кампания за очни прегледи „Зрението е всичко! Прегледай се!“.
Инициативата цели да спомогне за диагностиката на най-честите социално-значими очни заболявания, да популяризира същественото значение на профилактичните прегледи и да информира обществото за важната роля на грижата на очното здраве.
Мобилният очен кабинет на „Зрението е всичко! Прегледай се!“ започна тримесечното си пътуване в различни градове на страната на 10-ти май, а кампанията ще продължи до 16-ти юли 2021 г. Офталмолози ще консултират безплатно деца и възрастни хора над 50 години в различните градове в страната от 9 до 16 ч.
В град Велико Търново прегледите на възрастните хора ще се извършват пред сградата на Община Велико Търново, а на децата в Ритуална зала /партерен етаж/ в сградата на Община Велико Търново.
Необходимо е предварително записване на желаещите на телефон 062/ 619 208 от 08:30 до 17:00 часа.

 

 
© 2023 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.