01.09.2021 11:00

Десетата си учебна година посрещнаха в Спортно училище „Георги Живков“ във Велико Търново

Своята десета учебна година посрещна Спортно училище „Георги Живков“, което бе възстановено през 2012-а година по инициатива на кмета на Велико Търново Даниел Панов. Девет години по-късно учениците вече са близо 300, а учебната институция разполага с изцяло обновена база и отлични условия за подготовка на младите спортни таланти.
Откриването на учебната година уважиха заместник-кметовете на Велико Търново Снежана Данева-Иванова и проф. Георги Камарашев. Те пожелаха на учениците и учителите да защитават достойно името на своя патрон - бележития търновец и възрожденец Георги Живков, с чиито житейски път и дело е свързано както развитието на просветата след Освобождението, така и началото на спортното образование в България.
Директорката Снежина Михова връчи грамоти на изявени млади спортисти, възпитаници на Спортно училище „Георги Живков“.
Учениците, учителите и гостите на тържеството изразиха надежда, че епидемичната обстановка ще позволи максимално присъствено обучение през цялата учебна година. В училището, както и във всички образователни институции във Велико Търново и общината са взети всички необходими противоепидемични мерки, за да няма риск за здравето на децата и младите хора, педагозите и персонала.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.