01.02.2022 17:00

Улица „Любен Каравелов“ е с двупосочно движение край централния пазар във Велико Търново

Улица „Любен Каравелов“ в центъра на Велико Търново се отваря за двупосочно движение в района край централния пазар – от кръстовището с бул. „Никола Габровски“ до пресечката с ул. „Тодор Балина“.
Целта е да се осигури още един алтернативен маршрут за автомобилите заради затворения за смяна на ВиК-мрежата булевард „България в участъка от Съдебната палата до връзката на ул. „Тодор Балина“ с ул. „Любен Каравелов“.
Двупосочната организация на движение налага временна забрана за паркиране и престой на автомобилите в гореописания участък на ул. „Любен Каравелов“, включително се премахва платената зона край CBA.
Организацията на движение важи до 4 март 2022 година или до приключване на строително-монтажните работи.
Община Велико Търново припомня, че са въведени временни промени в маршрута на градските автобусни линии №2, 4, 5, 9, 40 и 110:
  • в посока от Съдебната палата към спирка „Беляковско шосе“ автобусите пътуват по бул. „Никола Габровски“, улица „Ниш“ (покрай МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“) и оттам ще се включват по булевард „България“.
В този период е преустановено обслужването на спирка „Европейски център“. Забранено е спирането и паркирането на МПС по улица „Ниш“ (двупосочно);
  • в посока от спирка „Беляковско шосе“ към спирка „Кооперативен пазар“ автобусите пътуват по бул. „България“, ул. „Тодор Балина“, Стадиона, ул. „Славянска“ и булевард „Никола Габровски“.
Създадена е временна автобусна спирка пред Северния вход на Стадион „Ивайло“. Не се обслужват спирки „Горско стопанство“ и „Европейски център“.
В останалата част маршрутите не са променени променят.
За улесняване на движението на градския транспорт е забранено движението на МПС по ул. „Тодор Балина“ в участъка от кръстовището с ул. „Йоновка“ към бул. „България“. Обходният маршрут е от ул. „Йоновка“ към ул. „Баба Мота“, ул. „Ниш“ и към бул. „България“. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.