15.02.2022 14:00

Благотворителна изложба за Баба Марта бе открита във Велико Търново

Традиционната благотворителна изложба за Баба Марта бе открита във Велико Търново. Щандът е разположен пред чешмичката до сградата на Общината и работи всеки ден от 10,00 до 18,30 ч. Инициативата е на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“.
Изложбата включва мартеници, изделия и сувенири, изработени от потребителите на социалните услуги във Велико Търново и населените места от общината. Използвани са нетрадиционни материали и разнообразни техники за направата на ръкоделията. Те се продават на символични цени, а средствата ще се използват за материали за арт-ателиетата в социалните услуги.
Благотворителният базар бе открит от директора на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова. „Всичко, което се предлага на щанда, е изработено с много старание и любов в арт-ателиетата на различните домове, центрове и други форми на социални дейности“, коментира Росица Димитрова и благодари на самодейците за активността.
Инициативата се провежда за 11-а поредна година под надслов „Баба Марта бързала и мартенички вързала“, участват 26 социални услуги, 4 центъра за работа с деца и младежи и 3 НПО. Щандът ще работи до 2 март включително.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.