20.02.2022 11:00

„Преживяване във Велико Търново“ е мотото на Старата столица на Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо“

„Завръщане към нормалното” е акцентът на международното туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо”, в което ще се включи и Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“. Форумът ще се проведе на 24 и 25 февруари в София.
„Преживяване“ във Велико Търново и региона ще бъде основният мотив на щанда на Старата столица. Той ще бъде изграден така, че от една страна да промотира местните хотели и места за настаняване, а от друга – ресторантите и разнообразните възможности за забавление в старата столица.
С идеята за рестарт на бранша след две  трудни години, ОТА „Царевград Търнов“ е в очакване на един добър туристически сезон.
Акцент ще бъде поставен и върху богатата културна програма на Община Велико Търново през годината. Сред големите планирани събития са Международното изложение „Културен туризъм“ (14-16 април), Летния оперен фестивален сезон „Сцена на вековете“, Нощта на Самоводската чаршия и Фестивалът на занаятите, честванията по случай празника на старата столица 22 март и по случай Независимостта на България - 22 септември и др.
Ще продължи и инициативата на Община Велико Търново за излъчване на Аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина“ през уикендите на летния туристически сезон.
Обединени в идеята за рестарт на туризма в новата си форма, ОТА „Царевград Търнов“ и местният бизнес ще организират специална игра с награди. Всеки посетител на щанда на Велико Търново ще може да участва в атрактивната томбола, която ще предлага над 50 вълнуващи награди. Сред тях са нощувка за двама в реномиран хотел, ваучери за вечеря в различни ресторанти, уроци по конна езда, ръчно изработени подаръци от майсторите на АЕК „Самоводска чаршия“, посещение на АВП „Звук и светлина“, пропуск за всички музейни обекти в града, както и много други страхотни награди. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.