16.03.2022 14:00

В срок се движи изпълнението на ВиК-проекта по булевард „България“ във Велико Търново

Напредват строителните дейности по смяната на основния водопровод и канализацията по булевард „България“. Техниката продължава работа в района на кръстовището с ул. „Любен Каравелов“ и към пресечката с улица „Възрожденска“, което налага затваряне на движението в този район на булеварда от 17 март.
Остават в сила въведените временни промени в маршрута на градските автобусни линии №2, 4, 5, 9, 40 и 110:
  • в посока от Съдебната палата към спирка „Беляковско шосе“ автобусите пътуват по бул. „Никола Габровски“, улица „Ниш“ (покрай МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“) и оттам се включват по булевард „България“;
  • в посока от спирка „Беляковско шосе“ към спирка „Кооперативен пазар“ автобусите пътуват по бул. „България“, ул. „Тодор Балина“, Стадиона, ул. „Славянска“ и булевард „Никола Габровски“. Създадена е временна спирка пред северния вход на Спортен комплекс „Ивайло“.
За автомобилния трафик се обособява следният алтернативен маршрут – бул. „Никола Габровски“ /Пазара/ - ул. „Любен Каравелов“ /остава в сила двупосочното движение край Кооперативния пазар/ - ул. „Тодор Балина“ – ул. „Йоновка“ – ул. „Баба Мота“ – ул. „Ниш“.
Тази организация на движение налага временно премахване на платените и безплатните зони за паркиране и престой на автомобили в гореописания участък на ул. „Любен Каравелов“, както и в стръмната част на ул. „Тодор Балина“ /от ул. „Любен Каравелов“ до стадион „Ивайло“/.
Възстановява се движението в частта на бул. „България“ от Съдебната палата до ул. „Подпоручик Александър Панайотов“. За последната се въвежда двупосочно движение и се премахва зоната за платено паркиране. Възстановява се и таксиметровата стоянка на бул. „България“ №1.
Промените важат до 18 април или до приключване на строително-монтажните работи.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.