24.03.2022 11:00

ДФА “Филип Кутев” стартира национално турне

Старопрестолната столица Велико Търново е част от него

На 8 април в старопрестолната ни столица ще се проведе вторият от поредицата концерти от националното турне на Държавен фолклорен ансамбъл “Филип Кутев”. Събитието е с начален час 19.00 и ще се проведе в Двореца на културата и спорта “Васил Левски” в град Велико Търново.

В състав над 80 души танцьори, певци и музиканти ансамбълът ще реализира двучасови юбилейни концерти извън София, до които ще имат възможност да се докоснат хиляди почитатели от цялата страна.  

След неповторимите три ярки тържествени събития по повод своята 70-годишнина, които се състояха в препълнената Зала 1 на НДК, стожерът на българския фолклор ДФА “Филип Кутев” ще продължи мисията си да създава бляскав фолклорен фурор.  Националният ни ансамбъл от години не се е срещал с публиката си в някой от градовете, включени в турнето, затова срещата с почитателите ще бъде още по-вълнуваща.

Билетите за събитието са вече в продажба и могат да се закупят от касата на ДКС “Васил Левски”, както и онлайн от мрежата на Ивентим БГ/ EVENTIM.BG.

На 09 април ДФА “Филип Кутев” гостува в гр. Русе. А през юни и септември турнето на националния ни ансамбъл ще мине и през градовете - Добрич, Варна, Бургас, Хасково, Сандански и Пловдив. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.