10.11.2022 15:30

Велико Търново с отличие за най-бърз старт на мерки по програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027

Велико Търново е сред първите четири общини в България с най-бърз старт на мерки по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ в новия програмен период 2021-2027. Общината бе отличена от Управляващия орган за подготвянето и подписването на договор по мярката „Грижа в дома“, която е в подкрепа на най-уязвимите групи от обществото. Призът бе връчен на заместник-кмета по хуманитарни дейности Нейко Генчев.
С проекта ще бъде предоставен богат спектър от здравни и социални грижи – мобилни и почасови, в общността и в домашна среда, на повече от 330 възрастни жители от старопрестолния град и общината, които не могат да се обслужват сами или са с увреждания. По този начин хората в нужда ще получат навременна и професионална подкрепа в зависимост от техните индивидуални потребности.
„Социалната политика е най-важното нещо за всяка държава и всеки град - няма нещо, което да стои по-високо от грижата за човека“, коментира заместник-кметът Нейко Генчев. Той подчерта, че в Община Велико Търново работят не просто професионално подготвени администратори, а хора, които са отдадени на социалната мисия и екипът, разработил проекта доказва това. Генчев заяви още, че съвместната дейност с Управляващия орган на ОПРЧР показва важността от добро взаимодействие между централната и местната власт и между различните институционални нива.
* Повече информация за одобрения проект ще бъде дадена по време на пресконференция за представянето му, която ще се състои на 16 ноември /сряда/ от 11,00 ч. в Зала 302 на общината.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.