29.11.2022 14:30

Кметът Даниел Панов: Горди сме, че от Велико Търново стартира юбилейното 20-о издание на кампанията „Българската Коледа“

От Велико Търново бе даден старт на юбилейното 20-о издание на кампанията „Българската Коледа“. Това е благотворителната инициатива, която се ползва с най-високо обществено доверие, защото каузата й е да подкрепя децата, нуждаещи се от диагностика, лечение и рехабилитация, подчерта Панов.
Началото бе поставено от президента на България Румен Радев – именно под патронажа на държавния глава се провежда „Българската Коледа“. А кампанията през 2022/2023 година ще е посветена на децата с редки генетични заболявания.
„Българската Коледа“ показва, че ние сме цивилизовано общество, което се крепи на хуманни ценности. А детското здравеопазване е секторът, за който всички ние трябва да отделяме все по-голямо внимание, средства и грижи, каза президентът Румен Радев.
„Великотърновци сме хора с добри сърца и винаги, когато трябва, ние сме се обединявали и сме подавали ръка на хора в нужда и най-вече – на децата. Горди сме, че юбилейното 20-о издание на „Българската Коледа“ започва от тук. Защото нашият град е носител на история, свързан е с държавността, но най-вече и с духовността на нашия народ. Нека подкрепим каузата за децата, които се нуждаят от съвременни здравни грижи, за да могат те да радват своите семейства“, коментира Даниел Панов. Той изрази увереност в успеха на кампанията. А изданието й през миналата година бе с рекорден бюджет – над 3 млн. лева, с които са подпомогнати близо 520 деца с тежки хронични заболявания и е дарена апаратура за 22 болници в страната.
Кметът на Велико Търново благодари на лекарите и им пожела да са все така силни и всеотдайни, както по време на двете тежки пандемични години. Община Велико Търново винаги е била и ще бъде добър партньор на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, обърна се Панов към директора на болницата д-р Красимир Попов и целия колектив на лечебницата. 

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.