22.12.2022 14:00

Рамазан Рамазанов и Амира Абулибде са спортисти на годината на Велико Търново

Мирослав Колев е №1 сред треньорите

Шампионът по борба Рамазан Рамазанов и младата надежда по карате Амира Абулибде са носителите на наградата „Спортист на годината“ на Велико Търново за 2022 година. Рамазанов е отличен в категорията за мъже и жени, а талантливата състезателка по източни бойни изкуства е на първо място сред юношите и девойките.
Техните награди бяха връчени на церемония – традиция, продължаваща вече над 20 години, превърнала се в най-чаканото от спортната общественост събитие през годината.
Плакетите на първенците бяха връчени от кмета на Велико Търново Даниел Панов. Той поздрави и благодари на всички великотърновски състезатели и техните треньори, които донесоха нови успехи във визитката на Велико Търново като град с традиции в спорта. Кметът благодари на родителите и на учителите на младите таланти и подчерта, че всяко постижение е още един стимул за инвестиции в инфраструктурата за професионален и масов спорт. Една от бъдещите придобивки ще е площадка за спортна стрелба, каза Панов.
При юношите и девойките след Амира Абулибде второто място зае Егор Карамалак/борба/, а на трета позиция е Давид Добрев /лека атлетика/. Четвърта е Йоана Тодорова /конен спорт/, пети е младият каратист Георги Тодоров, а шестото място е заето от двама състезатели – Кристина Димитрова /спортна гимнастика/ и Станислав Рашков /лека атлетика/.
При мъжете и жените в топ 3 след Рамазан Рамазанов са Тонислав Събев /плуване/ и Ана Ангелова /конен спорт/. Пети е Младен Тодоров /карате/, шеста е Десислава Николова /хандбал/, а топ 7 допълва Стела Славчева /моделизъм/.
За поредна година връчихме и наградата „Трифон Иванов“ за талант от школата на ФК „Етър“. Неин носител тази година е Палев Иванов.
С приза „Треньор на годината“ бе удостоен Мирослав Колев /борба/.
Инициативата „Спортист на годината” е създадена през 2000 г. по идея на ресорните журналисти Петко Павлов и Анатоли Петров.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.