30.06.2023 17:00

Фондация „Йонка Генчева“ дари маси за тенис на открито

Спортните съоръжения са поставени в парк „Марно поле“

Две маси за тенис на открито вече са на разположение на жителите и гостите на Велико Търново в централния парк „Марно поле“.
Инициативата е на Фондация „Йонка Генчева“, основана от Кристина и Делян Генчеви в памет на легендарния и най-успешен треньор в историята на великотърновския хандбал Йонка Генчева.
Символичното дарение бе прието от заместник-кмета Нейко Генчев. А дарителите споделиха, че една от целите на фондацията е и на други места в града да бъде поставена по една маса за тенис.
Заместник-кметът Нейко Генчев благодари от името на кмета Даниел Панов и от свое име за благородния жест. Той посочи, че инициативата е символ на добротата и мотивира допълнително местната власт за нови инвестиции в спортната инфраструктура, парковете и зоните за отдих и спорт.
Освен близките на Йонка Генчева, откриването на тенис масите уважиха младите хандбалистки от школата на „Етър-64“, президентът на клуба Атанас Атанасов и директорът на ОП „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов. А първото разиграване направи съпругът на покойната Йонка Генчева – Павлин Генчев.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.