23.08.2023 14:00

Напредва основното преасфалтиране на булевард „България“ във Велико Търново

Цялостното преасфалтиране на булевард „България“ във Велико Търново напредва. От 24 август – четвъртък, се възстановява движението в участъка от Съдебната палата до кръстовището с улиците „Тодор Балина“ и „Елин Пелин“ /светофарите над „Горско стопанство“/, където вече е положен и третият слой.
Също от 24 август преасфалтирането продължава в следващата част на булеварда – от пресечката с улиците „Елин Пелин“ и „Тодор Балина“ до кръстовището с ул. „Беляковско шосе“. Движението там се затваря, включително и при подхода от ул. „Ниш“, забранява се спирането и паркирането на пътни превозни средства.
Временно – от 24 август до 11 септември или до приключване на строителните работи, се променят маршрутите на следните градски автобусни линии - №2, 4, 5, 9, 40 и 110, както следва:
- в посока от спирка „Беляковско шосе“ към Съдебна плата автобусите ще преминават по ул. „Краков“ и по бул. „Никола Габровски“. Спирка „Беляковско шосе“ временно се бъде преместена пред сградата с адрес на бул. „България“ №41 /на новата тротоарна алея/;
- в посока от Съдебна палата към спирка „Беляковско шосе“ автобусите ще се движат по бул. „Никола Габровски“ и ул. „Краков“. Спирката „Беляковско шосе“ се измества с 30 метра западно – пред баничарницата и денонощния магазин.
В останалата част маршрутите на автобусите остават непроменени. Разписанията не търпят изменения.
Възстановяват се зоните за платено паркиране по бул. „България“, ул. „Любен Каравелов“ и ул. „Подпоручик Александър Панайотов“. Връща се еднопосочното движение по ул. „Любен Каравелов“ в района на централния кооперативен пазар, както и двупосочното движение по ул. „Тодор Балина“ в участъка от бул. „България“ до ул. „Баба Мота“.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.