03.01.2024 16:00

Коледното градче в парк „Марно поле“ зарадва хиляди великотърновци и гости на града

Повече от месец парк „Марно поле“ беше коледно градче. Традиционният коледен базар се проведе от 1-ви декември до 1-ви януари и беше пълен с приказни изненади за малки и големи.
За първи път атракционите на базара и празничната сцена бяха разположени пред входа на Летния театър. Там през целия декември се изявяваха танцови формации, групи, млади певци от града и региона, както и популярни изпълнители като Дивна, група „Черно фередже“, Йордан Марков и други.
Навръх Рождество Христово с приказен файтон Дядо Коледа и Снежанка пристигнаха на базара, където посрещнаха и забавляваха стотици деца.
За втора поредна година наред с традиционните къщи бяха разположени и новите дървени павилиони за представяне на още по-голямо разнообразие от стоки и подаръчни изделия.
Коледният базар беше най-доброто място за всеки, който търсеше коледни подаръци и декорация, късмети, свещи, кожени и дървени изделия, украшения за дома и елхата, ръчно изработени бижута, картини, ирисова фотография и много други. Предлагаше се разнообразие от коледни курабийки и тестени изделия, домашни торти, горещ шоколад, понички, катми, гофрети, както и здравословни протеинови хапки и бонбони, месни деликатеси и греяно вино.
По традиция на Коледния базар се проведоха няколко благотворителни акции. Една от къщичките беше на разположение на талантливите самодейци от социалните услуги към община Велико Търново, а в нея беше разположена благотворителната изложба „Ние можем“, която се организира за 18-та поредна година. И тази година от „Приятели на животните ВТ” събираха дарения за бездомните животни, а в друга къщичка свои благотворителни акции организираха фондация „Искам бебе“, БЧК, асоциация „Детско сърце“, клуб Интеракт, Евангелска Петдесятна Църква „Филаделфия", Градски ученически парламент, Комплекс за социални услуги „Търновград“, Дневен център за стари хора, Комплекс от социални услуги за деца без увреждания и младежи с увреждания и Общинска организация на съюза на инвалидите в България.
От 1-ви до 21-и декември джуджетата приемаха писмата на децата от Велико Търново и региона. Над 1500 писма пълни с пожелания заминаха към Лапландия. Традиционният Коледен автобус, осигурен от фирма „Надежда“, возеше деца от детските градини в старата столица и съседните населени места. Сладките изненади за малчуганите бяха подготвени с любезното съдействие на фирмите „Ден и Нощ” ООД, „Лактима Балкан", „Престиж-96" АД, Централен пазар, „Екстрапак" ООД и верига супермаркети „Бурлекс“.
Коледният базар се организира от Община Велико Търново и Общинска туристическа агенция „Царевград Търнов“.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.