08.04.2022 10:30

Кампания за повишаване на осведомеността относно безопасността за движение по пътищата на всички участници в мрежата на пътната инфраструктура

На 16ти април 2022г (събота) от 15:00 до 19:00 часа в парк Дружба в гр.Велико Търново ще се проведе кампания за повишаване на осведомеността относно безопасността за движение по пътищата на всички участници в мрежата на пътната инфраструктура. 
Събитието е планувано да бъде проведено под формата на ролеви игри с тематика „Безопасност на движението“, насочени към различни целеви групи – деца, пешеходци, шофьори и други участници в местния трафик. Посетителите на парка могат да вземат участие в игрите свободно, като ще бъдат създадени ситуации, в които участниците от различни възрастови групи да играят заедно с по-малките участници, да си помагат, напътстват или да бъдат изпитвани с анкети. Ще бъдат пресъздадени реални ситуации от движението по пътищата, като всеки от участниците ще получи роля – пътен знак, превозно средство, пешеходец, колоездач или представител на органите на реда  (КАТ), като различните възрастови групи участват в различни игри съгласно знанията и уменията си. Между различните игри ще бъдат задавани гатанки на най-малките свързани с превозни средства и правилата за движение по пътищата. Игри за познанията на правилата за движение за шофьори ще бъдат представени под формата на викторина и отговор на въпроси за време и брой точки.
Кампанията ще се проведе в рамките на проект “По-добре свързани вторични и третични точки в главната и широкобхватната мрежа на път „TEN-T”, чрез общи мерки в трансграничния регион“, код на проекта: ROBG – 383.  Проектът е съфинансиран от Европейския Съюз чрез Европейски Фонд за Регионално Развитие по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Румъния – България 2014 -2020 и се изпълнява заедно между Водещ партньор Община Велико Търново с партньори Община Калафат – Румъния и Сдружение „Бъдеще днес“. Събитието ще се проведе в рамките на договор за услуга с Изпълнител Ивент Мастърс ЕООД.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.