27.02.2024 16:46

Заместник-кметът Нейко Генчев уважи откриването на обновената педиатрия във Велико Търново

Детското отделение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ е напълно обновено и бе официално открито днес.
Заместник-кметът на Велико Търново Нейко Генчев уважи събитието и поздрави инициаторите на големия благотворителен проект „Светулка“ за модернизация на педиатрията – „Ротари клуб-Велико Търново“, Фондация „За доброто“ и Фондация „Америка за България“, ръководството на болницата и началника на детското отделение д-р Валентин Точков.
Старопрестолният град дава пример как обществеността за пореден път се обединява за добра кауза. Във Велико Търново живеят хора с добри сърца, които винаги са съпричастни и готови да помогнат, особено когато е в името на децата, коментира Нейко Генчев.
Изпълнителният директор на болницата д-р Даниел Илиев припомни, че в края на миналата година Община Велико Търново подкрепи изграждането на нова детска площадка в двора на болницата – непосредствено до реновираната педиатрия.
Друг пример за подкрепа са осигурените от Община Велико Търново учители, които всеки ден водят занятия в занималнята на детското отделение.
Сред гостите бяха също министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова и президентът на Фондация "Америка за България" Нанси Шилър. Те се обединиха около мнението, че Велико Търново е пример за единство между местна власт, държавни институции, неправителствен сектор и гражданско общество.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.