28.05.2024 15:57

Започва цялостно обновление и модернизиране на базата на Домашен социален патронаж - Велико Търново

Община Велико Търново подписа две споразумения за финансиране по проект "Красива България - 2024" и фонд "Социална закрила"

Филиалът на Домашен социален патронаж – Велико Търново, който се намира в село Ново село, ще бъде изцяло реновиран и модернизиран до края на 2024 г.
            Финансовите средства ще бъдат осигурени по Проект „Красива България“ – 2024 г. Общата стойност на бюджета на проекта е над 331 хиляди лева. Между Община Велико Търново и Министерство на труда и социалната политика вече е сключено споразумение за реализация. Съгласно условията, 55% от стойността е самоучастие, а 45% са осигурени от Министерството на труда и социалната политика.  
Проектът предвижда извършване на следните подобрения на базата:
- вътрешно преустройство на съществуващи помещения с цел увеличаване на капацитета за приготвяне, съхранение и логистика на храни;
- подмяна и рехабилитация на покривна конструкция
- подмяна на съществуващите електрическа и ВиК инсталации, в т. ч. изграждане на локално пречиствателно съоръжение;
- изграждане на ОВК инсталация;
- възстановяване на компрометираните участъци от фасадите и вътрешните стени на сградата;
- полагане на подови настилки /гранитогрес/ в помещенията;
- полагане на външна топлоизолация /EPS/; Подмяна на  съществуващата дограмата с PVC и други;
Съгласно план-графика за изпълнение на проекта, строително-монтажните и строително-ремонтните дейности трябва да бъдат завършени до края на месец ноември 2024 г.
В рамките на проекта, се предвижда 10 безработни лица да преминат курс за професионално обучение  по специалността „Парамедик“.
В допълнение, по проект финансиран от Фонд „Социална закрила“ към МТСП ще бъде подменено цялото налично оборудване и обзавеждане в базата на филиала. Общата стойност на втория проект е над 56 000 лева, от които 79% са осигурени от социалното министерство, а 21% е самоучастието.
            Изпълнението на двата проекта ще тече паралелно и ще приключи до ноември.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.