30.06.2013 15:00

С концерт на легендарните Boney M бе открит възстановения Летен театър на Велико Търново

   След 30 години кандидатът за европейска културна столица Велико Търново отново има Летен театър. Повече от 1500 души се стекоха край парк Марно поле за официалното откриване на съоръжението, което вече има своя принос за още по-артистичния дух и културен облик на града. Легендарната диско група Бони М изнесе първия грандиозен концерт на мястото, което предстои да се превърне в притегателно за много творци.

Еуфорични почитатели на Бони М се намираха и по балконите на всички сгради в близост до Летния театър. Близо час Велико Търново пулсира с ритъма на диско шлагери. Познатите от близкото минало хитове увлякоха във всеобщия възторг и най-младите зрители на шоуто.

Духовият оркестър и мажоретният състав при СОУ "Емилиян Станев" бяха "подгряващи" на легендите Бони М. Обръщение към съгражданите си от чисто новата сцена отправи кметът Даниел Панов, който бе бурно аплодиран заради изпълненото обещание да възстанови летния театър. "Благодаря на арх. Матей Савов за това, че дари проекта на Общината. Оттам започна цялата "сага" - да търсим рекламодатели, спонсори, дарители, тъй като, всички знаете, че общината няма нужните средства, заложени в бюджета, за да се справи сама. Нямаше и европейски проект и програма, по която да можем да кандидатстваме миналата и тази година. Благодаря на всички фирми, които се включиха и направиха възможно откриването на Летния театър. Пожелавам ви да намерите своите любими артисти и изпълнители на тази сцена и да изживеете незабравими моменти.", каза в приветствието си кметът Даниел Панов.

Пред входа на Летния театър в парк Марно поле бе подредена изложба, която разказва за историята на мястото.

 

 
© 2020 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.