18.09.2013 10:20

Поезия и джаз в две последователни вечери на „Арт лято 2013“

   Две събития предлага в афиша си за тази седмица проект „Арт лято 2013“. Вечерта на 19 септември, четвъртък, ще е в памет на неповторимия поет и драматург Радко Радков. За първи път ще бъде представена филмова импресия за поета на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Край паметник „Асеневци“ ще звучат откъси от произведения на поета, които ще бъдат допълнени с изпълнения на Александър Първанов - класическа китара, и Съби Йорданов - цигулка. Сцената ще бъде отворена за всички приятели и почитатели на поета, които ще могат да споделят свои спомени и преживявания с Радко Радков,. който почина през 2009 г. и е  единственият в света, удостоен два пъти с международната Наполеонова награда "Солензара“. Събитието е с начален час 19:30ч.
В петък, 20 септември, от 20:30ч., „Арт лято“ ще е домакин на концерт на станалия вече любим на търновци Военен Биг Бенд - Стара Загора и приятели със солисти Венци Благоев - тромпет и Цветомир Цанков - вокал. Под диригентската палка на търновеца капитан Цветомир Василев ще бъдат изпълнени нови и станали вече популярни композиции, а приятен акцент ще бъдат новите композиции на Overground Brass!
Проектът “Арт лято 2013”  за създаване на постоянна сцена за културни прояви в пространството пред художествена галерия „Борис Денев” в близост до паметник „Асеневци” се реализира от клуб Мелон с подкрепата на Община Велико Търново и е част от събитията в подкрепа на кандидатурата на старата столица за европейска столица на културата през 2019 година.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.