23.10.2013 15:00

„Art-Мessage“ в Старата поща и открити градски пространства

Старата поща във Велико Търново отново ще оживее с изкуство на 25 октомври, когато в 17:30ч. арт група ДУПИНИ ще открие изложбата „ART-MESSAGE“. Авторите ще овладеят уникалните пространства на емблематичната сграда провокирани от съдбата на Старото военно училище, коeто според тях може да се превърне в музей на съвременното  изкуство.

„ART-MESSAGE“ излиза и в открити пространства с инсталации на различни места в старата част на града. На панорамните площадки на улица „Стефан Стамболов“ са „Място за сядане” - три огромни дървени стола и пейка във формата на цип, от който излиза зелена трева на Румен Димитров-Попа. Пред сградата на Регионалната народна библиотека „Петко Рачев Славейков” Орфей Миндов, заедно с новите членове на сдружението, правят друга мащабна работа. Видима-невидима в района на Стамболовия мост (откъм художествената галерия „Борис Денев”) e инсталацията на Деница Милушева и Яница Фендулова.

Следващият проект, който организира  ДУПИНИ е за видеоарт и ще бъде представен на  25 ноември отново в Старата поща.

Арт групата за първи път обживи сградата на Старата поща във Велико Търново миналата година. В продължение на месец в изгубилото функцията си архитектурно пространство се проведе мини фестивал “Старата поща или съвременните средства за комуникация”, в който се включиха изявени съвременни автори.

Многобройните проекти на артистите през 2012 и 2013 година се реализират с подкрепата на Община Велико Търново и са част от инициативите в кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.