09.05.2012 13:44

Жители от кв. „Кольо Фичето” пропищяха от кучета на наемателка

 

Живущи на ул. „Полатава” 11 в квартал „Кольо Фичето” се жалят заради кучета на наемателка във входа. В един от апартаментите живее под наем младо момиче. В квартирата то отглежда две големи кучета. Проблем на живущите животните започват да създават от близо една година. Лаят, вият нощем, отделят лоша миризма, когато са пуснати на терасата и общото стълбище, оплакват се съседите. В жалбата си те посочват, че децата и възрастните изпитват страх, защото стопанката им ги оставя свободно на стълбището, а навън ги разхожда без намордник. Освен това във входа идва неин приятел, също с голямо куче. На 9 април тази година, около 14.15 часа този приятел я посещава отново. Оставя кучето си на стълбището. Четириногото само си отваря вратата на съседен апартамент. В жилището освен собствениците е и малката им внучка, на която кучето се нахвърля. Има сигнал на телефон 112, детето е прегледано от лекар, на сигнала се отзовава полицейски екип, има съставен протокол.

В жалбата си домуващите пишат още, че жената е предупреждавана многократно от домоуправителя, но няма разбиране. На 19 април е проведено Общо събрание на входа за решаване на въпроса с домашните любимци на комшийката. Съставена е подписка, която е подкрепена от 18 представители на общо 24 от жилищата във входа.

Жалбата на живущите на ул. „Полтава” 11 бе разгледана в заседание на Постоянната комисия по проблеми на гражданското общество. Според общинските съветници проблемът касае режима на етажна собственост и трябва да се търси решение по частен съдебен път.  Все пак членовете на комисията поискаха становище на общинска администрация и проверка на отдел „Екология”, която да установи дали са спазени законовите изисквания за отглеждане на домашни любимци в режим на етажна собственост.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.