30.10.2013 08:00

Изложба "Да оставим SOS следа и да продължим"

Изложбата се посвещава на 20-годишнината от създаването на SOS Детско селище Трявна

За да бъдеш възрастен, първо трябва да бъдеш дете, а това означава да имаш семейство и ярки спомени от щастливото и безгрижно детство… НО…
Има деца, които са били лишени от това право. Някога. От някого. По някаква причина.
Има семейства, които се грижат за тях като за свои.
Има братя и сестри, които се обичат по-силно от родни.
Има хора, които живеят заради тези деца.
Тяхната история започва в едно специално местенце, където децата се чувстват деца и се учат да бъдат преди всичко хора – в SOS Детското селище.
 
Тази изложба се посвещава именно на тях, защото SOS Детски селища България дава на децата шанс да бъдат отново деца. Заповядайте на нашата изложба, за да разгледате тяхната история, уловена във фотографиите на Адриана Янкулова, д-р Росен Коларов и архив на SOS Детски селища България. Изложбата е в периода 30 октомври до 13 ноември в Община Велико Търново.
  
Днес SOS Детски селища работи в повече от 130 страни в подкрепа на семействата и децата в риск, давайки им шанса да живеят в дом, пълен с обич. По един уникален начин, благодарение на програмата „SOS Детско селище“, ние успяваме да създадем семейна среда и да подходим индивидуално към всяко дете, така че то да изгради надеждни и стабилни отношения и да посрещне житейските предизвикателства на утрешния ден с увереност в себе си.
 
Дейността ни е концентрирана в две локации, където прилагаме програмата „SOS детско селище“. Едната обхваща София - Радомир - Дрен, а другата - Велико Търново - Габрово - Трявна.
 
Програмата ни SOS ДЕТСКО СЕЛИЩЕ дава широкообхватен отговор на нуждите на децата в риск, като осигурява:

помощ на децата, които са в риск да загубят грижата на своите родители;

подкрепа на семейството и превенция на изоставянето;

семейна грижа и среда за израстване и развитие на децата и младежите, лишени от родителска грижа;

изразяване гласа на децата в защита на техните права.

Повече за нашата дейност можете да намерите на сайта ни – www.sosbg.org

 
В рамките на тези 20 години ние успяхме да помогнем на над 300 деца в програмите ни за семеен тип грижа и на над 1500 деца и техните семейства в програмите ни за подкрепа на семейството и превенция на изоставянето. Ние променихме живота им, но и те оставиха траен отпечатък в сърцата ни. Ако искате и вие да бъдете част от този двустранен, хуманен и зареждащ процес, ще се радваме да продължим заедно, защото както Одри Хепбърн е казала: “С годините ще откриеш, че имаш две ръце – една, за да помагаш на себе си, и втора, за да помагаш на другите”.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.