13.11.2013 17:00

Защитеното жилище в Дебелец и Домът за възрастни в Пчелище взеха участие в VII Конкурс за творчески изяви на хора с ментални увреждания „Неоткрити, Красиви Надежди”

Защитеното жилище  в град Дебелец и Домът за възрастни в село Пчелище се върнаха от конкурса „Неоткрити, Красиви Надежди” със специална награда и грамота. Конкурсът се проведе  от 29 до 31 октомври в голямата зала на Младежки дом град Шумен с организатор  Сдружение „Сияйна Зора”, където участниците бяха номинирани в три категории: впечатляваща визия и сценично присъствие; най-добра цялостна програма; награда на публиката. 
Участието на потребителите на социални услуги от Домът в село Пчелище е за трета поредна година и те се представиха с танц. Конкурсната програма беше подготвена от Люба Цанова - психолог, а хореографията на танците - от Снежинка Овчарова  - трудотерапевт. За участието си  групата от дома се върна с награда - "Грамота за впечатляваща визия и сценично присъствие" в категория "Група" за спортно-развлекателна програма. 
Тази година Защитеното жилище в град Дебелец се представи с един участник - Румен Ангелов с изпълнение на народните песни „Лудо младо”, „Цъфнало цвете шарено” и „Дуйни, дуйни бел ветрец”. Участието му бе оценено със специалната награда за поощряване развитието на творческите способности при хора с ментални увреждания в категория „Творчество” – принос към художествена програма със състезателен характер; специалната награда на публиката и медальон на сдружението.
За всички участници също така бяха осигурени и индивидуални подаръци. Участието на потребителите ни в конкурса тази година ще се запомни с много емоции, танци, запознаване с нови приятели, обмяна на идеи.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.