ОУ "Неофит Рилски", Килифарево

Адрес :Килифарево, ул.Пенчо Цонев 2
Телефон: 06114/2428
е-mail: ouneofitrilski@abv.bg
web site: kilifarevo.wordpress.com


ОУ “ Неофит Рилски”-град Килифарево е общинско училище, в което се обучават ученици от първи до осми клас. Сформирана е и подготвителна група за деца на 5 и 6 години. Създадена е възможност за целодневно обучение и извънкласни дейности, осигуряващи условия за творческа изява. Обучават се и ученици от близките населени места, за които и осигурен безплатен транспорт.

В училището работят опитни и висококвалифицирани педагози, превърнали професията в своя съдба, във важна част от своя живот. Преосмислят в съответствие с изискванията на времето методите на преподаване, повишават непрекъснато квалификацията си, придобиват компютърни умения. Интерактивните подходи, използването на информационните технологии правят по-привлекателен учебния процес и създават траен интерес към знанието. За нас новаторството на утрешния европейски ден е ежедневие.

През 2011 г. се отбелязаха следните годишнини:

  • 195г. Килийно училище
  • 140г. Светско училище
  • 115г. Районна прогимназия

Прославено просветно огнище през нашето Средновековие и живо олицетворение на българското възрожденско село е Килифарево. Оттук са минали и оставили трайни следи П. Р. Славейков, Петко Бебровчанина, Райчо Деветаков, чиято дейност никога не е била само просветна. Учителите тук са били и общественици – традиция, която продължава и днес.

Основание за гордост ни дават постиженията на възпитаниците ни на общински, национални и международни конкурси и състезания.

Учениците могат да проявят своята активност и извън часовете, с участия в прегледи на талантите, викторини, конкурси, благотворителни концерти.

Традиция е училищният отбор „Млад огнеборец” да заемат призови места в общински и областни кръгове, а състезателите ни по спортно катерене са в челната тройка на национални и международни състезания. Принос за това е катераческата стена над 200 кв.м , с която училището разполага.

Училищното настоятелство участва активно в живота на ОУ „Н.Рилски”” като осигурява средства за награди на отличилите се ученици и за обогатяване на материално техническата база.

ОУ „Неофит Рилски” е носител на орден „Кирил и Методий” І степен

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.