02.10.2014 15:50

3 октомври е обявен за ден на национален траур

Министерски съвет на Република България

Пресслужба

С решение на правителството 3 октомври, петък, е обявен за ден на национален траур за жертвите от катастрофалния инцидент в предприятието за производство на боеприпаси край село Горни Лом.
За съжаление, всички налични към момента данни от специализираните екипи на институциите, които са на мястото на катастрофата, оставят малко надежда оцелели да бъдат намерени. От свое име и от името на служебното правителство министър-председателят проф. Георги Близнашки поднася дълбоки съболезнования и се въздържа от последващи изявления, които с нищо не биха спомогнали за облекчаване на тревогите и болката на близките на изчезналите.
Министър-председателят изразява надежда, че в най-скорошен порядък фактите на трагедията ще бъдат установени от специалистите и призовава компетентните институции да продължат ефективната си работа за максимално бързо установяване на причините за катастрофата, за посочване на виновните и за предприемане на необходимите действия те да бъдат наказани с цялата строгост на закона.
Премиерът отменя публичните си прояви, планирани за 2 и 3 октомври. 

Община Велико Търново е съпричастна и се присъединява към обявения ден за национален траур.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.