30.12.2014 19:00

Новогодишно обръщение на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов

Уважаеми граждани на Община Велико Търново,
Обръщам се към всички вас с думи на равносметка за отиващата си 2014 година, както и с надежда и вяра в по-доброто ни общо бъдеще през 2015 година.
Изминаващата 2014 година не беше лека. Тя бе година на тежки изпитания. Изпитания, които природата, обстоятелствата, институциите и хората поставиха пред нас. За наша гордост успяхме да се справим с всички предизвикателства с достойнство. Показахме съчувствие, състрадание. Оказахме помощ на всички онези, които се нуждаеха.
Завършихме важни инфраструктурни проекти. Подобрихме ВиК мрежата. Реализирахме важни проекти в спортната инфраструктура. Стадиона „Ивайло“, тревното покритие, дренажа, отоплителната и поливни системи. Подобрената енергийна ефективност на спортните зали. Новата многофункционална спортна зала. Санираните сгради на училища и детски градини са значими постижения, които ще надграждаме.
Чувствително увеличихме средствата и възможностите на населените места да осъществяват свои проекти чрез „Местни инициативи“. Благоустрояването, изграждането на нови спортни и детски съоръжения, кътове за отдих, които радват всички ни.
След приключването на мащабният ВиК проект успяхме да преасфалтираме цялостно няколко улици в централната градска част. Предстои ни още много работа по подобряване на уличната и като цяло на обществената инфраструктура.
През 2015 година ни очаква още много работа.
Жителите на кварталите могат да очакват подобряване състоянието на уличната мрежа. Ще бъдат проектирани и на практика изградени на ново няколко улици в жилищните квартали.
Ще бъдат построени паркове, детски и спортни площадки в райони, където те никога до момента не са съществували. Ще бъде завършен ремонта на любимите ни паркове.
Ще продължим работата по изграждането на нов тренировъчен стадион в Спортно училище.
Ще приключи работата по един чакан от десетилетия проект -  изграждането на модерно регионално депо за твърди битови отпадъци.
Предстои ни да отбележим две важни годишнини: 180 години от Велчова завера и 830 години от въстанието на Асен и Петър.
Убеден съм, че отново заедно ще успеем да реализираме плановете и намеренията си за добруването и просперитета на Община Велико Търново.
Сигурен съм, че отново с обединени усилия ще защитим и увеличим престижа на любимият ни град и община. Велико Търново ще бъде още по-добро място за живеене. Ще се радваме заедно на успехите и просперитета на града и общината.
Бъдете здрави вие и вашите семейства.
Като благодаря още веднъж на всички за общите ни усилия и постигнатите резултати пожелавам весела, успешна и ползотворна 2015 година.
Missing flash plugin. Download here.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.