13.12.2014 12:00

Благотворителният бал, организиран от кмета на Община Велико Търново събра 6 381 лв. за подпомагане на 7 ученици

Традиционният благотворителен бал, организиран от кмета на Община Велико Търново Даниел Панов събра 6 381 лв. Със средствата ще бъдат подпомогнати 7 ученици от училища в Старата столица, които са завоювали призови места в олимпиади в различни научни области. Всеки от учениците ще получи по 911 лв.
Гостите на бала, представители на клубовете в Старата столица и бизнес средите направиха своят пореден благороден жест към младите хора, които полагат усилия и старание в своето образование и научна подготовка. Дарителите пожелаха на младите хора здраве и успехи, за да продължат с успехите си да радват родителите, семействата и близките си и да носят слава и престиж на Старата столица със спечелените награди и достойното си представяне на олимпиади и научни форуми.
По време на своето приветствие към участниците в коледният бал кметът на Община Велико Търново Даниел Панов припомни основните моменти през отиващата си 2014 година. Сърдечно благодари на всички, които имаха принос в дарителската кампания за справяне с природното бедствие през месец юни. Той оцени високо солидарността и помощта от страна на бизнеса към пострадалите домакинства.
Даниел Панов подчерта, че годината не е била лесна, но въпреки това резултатите за града, общината и общността са добри.
Той очерта приоритетите за 2015 година и припомни, че предстои отбелязване на 180 годишнина от Велчовата завера и 830 годишнина от въстанието на Асен и Петър. Приоритет през предстоящата година ще бъде реализирането на проектите в областта на подобряване обществената инфраструктура и благоустрояването на градската среда, социалните услуги, образованието, културата, изкуствата и науките.
По време на благотворителният бал Даниел Панов получи благодарствена грамота за оказаното съдействие при организирането на „STUND BATTLE 2014”, както и от Lions club.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.