21.03.2015 17:30

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов се срещна със заместник-председателя на парламента, министрите на отбраната и образованието

Министърът на отбраната потвърди: “Предстои старт на ремонта на Военен клуб“

В началото на срещата кметът на Община Велико Търново поздрави всички и благодари за вниманието, което е оказано на Старата столица с посещението им.
Иван Иванов, заместник-председател на Народното събрание заяви, че Велико Търново заслужава много повече усилия и повече работа. Градът е знаков за редица демократични събития и процеси. Идването на толкова много министри е много добра оценка за всичко, което е направено и се прави в града и региона.
Кмета на общината постави два важни въпроса към министъра, които бяха обсъждани при последното му посещение във Велико Търново. Средствата за начало на ремонта на Гарнизоен военен клуб са осигурени и ще започнат в кратък срок - потвърди министър Ненчев. По вторият поставен въпрос, прехвърляне собствеността на Клуба на офицерите и сержантите от запаса, предстои да се търси решение на този въпрос.
Кмета оцени като много добър изборът на новият изпълнителен директор на фирма „Терем Ивайло“ и заяви, че компанията има много голям потенциал за развитие и разрастване.
По отношение настаняването на Щаб на многонационалните военни сили Даниел Панов припомни, че съгласно Становище на НСОРБ за децентрализация призовава да се разпределят ресурси, възможности и събития в общини извън петте най-големи града в България. „Велико Търново има необходимият капацитет и потенциал не само заради Национален военен университет „Васил Левски“, а и капацитета и традициите на града като цяло и се надявам, че ще ни бъде поверено това домакинство“, заяви Даниел Панов.
Министърът на образованието проф. Тодор Танев заяви, че е доволен от начина, по който се развива образователният процес във Велико Търново и в средното и във висшето образование. Той припомни, че личната му и семейна история е тясно свързана с Велико Търново.
„Работим много усилено по приемане на новият закон за средното образование. Тази реформа е много закъсняла, защото е трябвало да бъде направена преди повече от 20 години. Много трябва да се мисли и работи по професионалното образование.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.