14.10.2015 16:00

Започна ремонта на пътя Дебелец – „Чолаковци“

Започна очакваният над 20 години ремонт на пътният участък между град Дебелец и кваратал „Чолаковци“.
Работи се по довършването на неизградения пътен участък с дължина около 400 метра, както и по рехабилитацията на положената преди години асфалтова настилка. Консорциум „Търновски пътища“ подготвя основата от трошен камък, с който ще бъде насипан и уплътнен участъкът, върху който ще се положи асфалтовата настилка.
В ремонта ще бъдат вложени над 608 000.лв. от инвестиционната програма на община Велико Търново за 2015 година.
Въпреки дългата процедура и множеството проблеми през последните три години  по подготовката на проекта се стигна до неговата реализация. Извършващият се в момента ремонт решава значим инфраструктурен и социален проблем с над 20 годишна история.
Довършването на този пътен участък бе поставяно многократно като важен проблем както от жителите на общината, така и от представителите на бизнеса и органите на пътна полиция.
Дългоочакваният ремонт е важен не само за свързването на град Дебелец, промишлената зона на града с квартал „Чолаковци“, а и като много важен алтернативен маршрут на Главен път I-5 “Русе – Велико Търново - Габрово“, който е връзката с прохода Хаинбоаз и сред важните артерии свързващи Северна с Южна България.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.