21.10.2015 14:20

Успешно продължава мащабната реконструкция на парк „Никола Габровски“

В напреднала фаза са голяма част от извършваните строително-ремонтни дейности в южната част на парк „Никола Габровски“. Те са част от реализацията на мащабният проект „Велико Търново – зелена и достъпна Балканска столица на културният туризъм“.
В парка се работи по: реконструкция на детска площадка, изграждане ограда и поливна система, ремонт на съществуваща тоалетна с външно ВиК, изграждане на игрище за футбол с изкуствена тревна настилка, пейки и 4 метрова ограда, реконструкция на алейна мрежа - каменна настилка, изграждане на детска площадка - със съоръженията и ударо поглъщаща настилка, автоматична поливна система. Общите инвестиции в подобряване на парковата среда и изграждащите се съоръжения е  423 300,66 лв.
Изградена е основата, монтирани са столовете за публиката и оградата на спортният терен, който се изгражда в близост до улица „Магистрална“. Предстои полагането на изкуствената настилка. След нейното монтиране парк „Никола Габровски“ ще има едно от най-модерните и добре оборудвани мини игрища във Велико Търново.
Усилено се работи по реконструкция на цялата алейна мрежа в тази част на парка. Вече са изградени голяма част от алеите. Върху солидна основа са изградени алеи от каменни плочи с широка фуга.
Напредват дейностите и по изграждане на автоматичната поливна система на парка, която ще позволи по-добро напояване и поддържане на зелените площи.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.