12.03.2016 17:00

Облагородена бе обществена зона във великотърновския квартал „Колю Фичето”

Обществена зона във великотърновския квартал „Колю Фичето” бе облагородена след сигнали на граждани. В района около МТС са изградени подходи към спирките на линиите от масовия градски транспорт с номера 2,5 и 110. Оформени са тротоарни площи, а по ул. „Оборище” е разчертана пешеходна пътека, към която също има нови подходи.
Дейността се финансира със средства от общинския бюджет и е включена в инвестиционната програма на Община Велико Търново за 2016 г.
Подобрен ще и бъде транспортният достъп към квартал „Картала”. Предстои промяна на организацията на движение по улица „Димитър Буйнозов”. Тя ще стане еднопосочна в двете си части. Южната отсечка под сградата на сектор „Пътна полиция” ще се ползва за влизане към жилищната зона. Северната част на ул. „Димитър Буйнозов” ще служи за излизане от кв. „Картала”, като трафикът ще се движи към ул. „Беляковско шосе”. Там ще бъде разкрита нова автобусна спирка във връзка с предстоящото частично изменение на маршрутите на градските автобусни линии с номера 4 и 9. Така ще се подобри обслужването на квартала от масов градски транспорт.
С отделна заповед ще бъде обявена датата, от която промените ще влязат в сила.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.