07.04.2016 15:00

Даниел Панов и министър Красен Кралев откриха нов спортен комплекс във Велико Търново

Футболният терен е изграден от частни инвеститори, които го дариха на Общината

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев откриха новия спортен комплекс „Балкан Арена” във Велико Търново. Обектът в кв. „Картала” бе изграден за по-малко от половин година със средства на компании от старопрестолния град и България. Футболният терен за деца е с последно поколение изкуствена настилка, с каквито разполагат стадионите на отбори от „Серия А” в Италия. На него ще могат да се провеждат срещи от Футбол 5, съгласно изискванията на FIFA и UEFA. „Балкан Арена” е с енергоспестяващо осветление, трибуна и съблекални и е подходящ за градски турнири между училищата и детските градини. В близост до игрището ще бъда изградена и площадка с фитнес-уреди на открито.
Спортният комплекс бе осветен, а лентата прерязаха Даниел Панов, Красен Кралев и дарителят Петър Христов. Те дадоха началото на първата футболна среща между деца, ръководена от бившия футболен рефер Камен Алексиев. Предприемачът Петър Христов връчи на кмета Даниел Панов дарителски акт, с който компаниите, изградили модерното съоръжение, го прехвърлят на Община Велико Търново. Инвестицията е в размер на 120 000 лева. Даниел Панов и Красен Кралев отличиха с благодарствени грамоти всички, допринесли за новия спортен комплекс.
„В дни като днешния съм особено щастлив да бъда кмет на старопрестолния град. Горд, че със задружните усилия на администрацията и бизнеса децата имат нова придобивка за спорт и здравословен живот. Имаме още едно прекрасно съоръжение, което ще посреща, възпитава, обучава и тренира бъдещите спортни звезди и герои на Велико Търново и България. Продължаваме да подобряване състоянието на спортната инфраструктура във Велико Търново и да осигуряваме повече и по-добри възможности за децата и младите хора”, заяви Даниел Панов, след което благодари на инвеститорите. Проектът за терена бе изготвен от група проектанти и със съдействието на Даниел Панов бе дарен на компаниите, спонсорирали изграждането.
„Обръщам се към жителите на квартал „Картала“ и към всички, които ще ползват „Балкан Арена“. Пазете това прекрасно съоръжение и докажете отново, че сте хора с гражданско съзнание и чувство за отговорност. За жалост, на други места във Велико Търново имаме примери и за вандалски прояви спрямо новите спортни съоръжения”, каза още кметът Панов.
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев отличи Велико Търново като пример за добро сътрудничество между местната власт и бизнеса, от която спортът печели. „Това, което правим, е да дадем възможност на кметовете да поощряват спортните инвестиции на частни компании”, коментира министър Кралев.
Церемонията по откриването бе уважена също от председателя на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, от ректорите на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” и НВУ „Васил Левски” проф. Христо Бонджолов и бриг. ген. Пламен Богданов. Присъстваха представители на институции, общински съветници, много деца и техните родители.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.