14.10.2016 14:00

Филмът за Велико Търново със „Сребърен делфин“ от фестивал в Кан

Филмът "Велико Търново в сърцето на историята", с участието на харизматичния актьор Юлиан Вергов, спечели „Сребърен делфин“ на престижния туристически филмов фестивал Cannes Corporate Media & TV Awards в Кан.
Наградата в категория "Най-добър документален филм с историческа тематика" бе връчена на Юлиан Вергов (Three Bears Entertainment) и режисьора на филма Калоян Николов (Black Stamp Studio). Те получиха специална статуетка и грамота от председателя на фестивала Александър Кемел на официалната церемония, състояла се в Palm Beach, Cannes.
Филмът бе избран от международно жури сред селекция между 100 продукции от цял свят и компании като Daimler Benz, BMW Group, Toyota motors, Redbull и др.
"Велико Търново в сърцето на историята" е най-мащабния филмов проект за старата столица, реализиран от екипа на "Black Stamp" по поръчка на Общинската агенция по туризъм "Царевград Търнов". Документалната лента представя по интригуващ начин болярския град със спиращи дъха уникални кадри, анимация и любопитни факти за туристическите обекти, а гид в лентата е актьорът Юлиан Вергов. Това е първият за България документален туристически филм произведен и прожектиран в най-високия технически стандарт за кино - 4К формат.
Филмът тази година участва в поредица международни фестивали в Европа и Азия от престижната система на CIFFT – Международен комитет на фестивалите за туристически филми и вече спечели две първи награди – за най-добър документален филм от Международния фестивал на туристическия и екологичен филм SILAFEST в Сърбия и награда за най-добър телевизионен документален филм на историческа тематика от фестивала "Филм, изкуство и туризъм" 2016 (Film Art & Tourism Festival “FilmAT”) в Люблин, Полша.
„Велико Търново в сърцето на историята” е финалист и на започчващия на 18 октомври фестивал ART&TUR – International Tourism Film Festival в Португалия.
Филмът "Велико Търново в сърцето на историята" може да бъде закупен на DVD в офиса на Туристическия информационен център на ул. „Христо Ботев“ №5.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.