21.10.2016 12:00

Бившето сержантско училище да стане бизнес център предвижда идеен проект

Бившето сержантско училище да се превърне в съвременен бизнес център предвижда идеен проект, разработен от архитекти и експерти в Община Велико Търново по инициатива на кмета Даниел Панов и екипа му. Бъдещата градска зона ще разполага с достатъчно площи за организиране на конгреси и конференции, регионални, национални и международния представяния на различни продукти, стоки и услуги както на открито, така и на закрито.
Според концепцията, в комплекса ще има отредени площи за конгресен център, атракционен парк, кътове за отдих, голям буферен паркинг, планирано е и изграждането на необходимата транспортна инфраструктура. Идейният проект е съобразен с големите инфраструктурни проекти от национално значение – доизграждането на магистрала „Хемус” и строителството на аутобана Русе – Велико Търново, който ще минава само на 4 километра от бъдещия бизнес-център.
Бизнес-центърът дава отлична възможност за насърчаване на местната икономика и за допълнителен туристически ръст във Велико Търново. За финансиране на изграждането му се анализират възможностите по настоящите оперативни програми.
Още от 2013 г. кметът Даниел Панов води кореспонденция с Министерството на отбраната за прехвърляне в полза на Община Велико Търново на терените и сгради на бившето сержантско училище, които са с обща площ от 47 декара. Процедурата е необходима за реализация на концепцията за изграждането на изложбен комплекс. Последното становище на министъра на отбраната Николай Ненчев за трансформирането на собствеността на имотите е положително. Предстои Община Велико Търново и военното министерство да сключат двустранно споразумение.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.