11.08.2017 10:11

Посланикът на Кралство Белгия изключително впечатлен от Велико Търново и Arbanassi summer music

На втория концерт от програмата на Летния фестивал на класическата камерна музика Arbanassi summer music присъства Посланикът на Кралство Белгия в Република България Негово Превъзходителство  Франсоа Бонтан.
Посланикът беше със сина си, на частно посещение, но въпреки това е участвал и в работна среща. Негово Превъзходителство предварително се е информирал за фестивала от платформата на “Европа на фестивалите – фестивалите на Европа“/ EFFE/. Знае, че това е един от 100-те най-добри музикални фестивали в Европа и е особено горд с този факт.
Посланикът е поел ангажимент да предприеме срещи и да проведе разговори, за да привлече за спонсори белгийски фирми, които работят в България.
Франсоа Бонтан е останал очарован и пленен от музиката в средновековната църква и е настоял от сега да му бъдат запазени билети за концертите през 2018 година.
Посланикът е акредитиран в България от скоро. Разгледал е част от забележителностите на Арбанаси и Велико Търново и е бил очарован, много приятно изненадан и искрено впечатлен от: “Богатството, което имате“, според собствените му думи.
През втората вечер на Arbanassi summer music e звучала музика на Йохан Себастиан Бах. За първи път в програмата на фестивала е изпълнена барокова музика. Публиката е била два пъти повече от столовете, поставяни са допълнителни места и в галерията на църквата. Сред публиката е имало слушатели и зрители от 9 държави.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.