11.10.2017 19:00

Ръководеното от Даниел Панов Национално сдружение на общините – с висока оценка от президента Румен Радев

Ръководството и Управителният съвет на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/, чийто председател е кметът на Велико Търново Даниел Панов, получиха висока оценка от президента на страната Румен Радев. Това се случи по време на работна среща УС на най-голямата неправителствена организация и държавния глава. Поводът бе Денят на българската община, който ще бъде отбелязан на 12 октомври.
По време на срещата Радев поздрави ръководството на НСОРБ, че винаги е отстоявало единството и обединението, а тезите и посланията на местната власт са отстоявали европейското бъдеще на България.
Председателят на УС на НСОРБ Даниел Панов призова Румен Радев да зададе тон за конструктивен диалог и толерантно политическо говорене, по примера на единството между всички 265 кметове на общини в сдружението. Панов подчерта, че партньорството с президентската институция по общи приоритети е положителен знак за българските общини.
„Президентът и кметовете се избират пряко от хората. Ние заедно трябва да правим регионите, градовете и селата все по-добри места за живот, бизнес, образование“, посочи Даниел Панов.
По време на работната среща бяха обсъдени въпроси, свързани с процеса на финансова децентрализация, развитието на българските региони и др.
След края на разговорите Румен Радев удостои с почетен знак изпълнителния директор на Сдружението Гинка Чавдарова за приноса й в утвърждаване на местното самоуправление в Република България и дългогодишната й работа за развитието на българските общини.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.