04.01.2018 16:30

Пътят между Самоводене и Ресен е основно ремонтиран

Третокласният път между селата Самоводене и Ресен, намиращи се на територията на община Велико Търново, е основно ремонтиран и преасфалтиран. Близо 11 километра е дължината на обновеното трасе, към което са оформени пътните банкети, изградено е отводняване, монтирани са нови мантинели, както и предпазни парапети на мостовите съоръжения. Остават довършителни дейности по полагането на хоризонталната маркировка и огражденията.
За последно шосето е ремонтирано преди повече от три десетилетия. Финансирането за ремонта бе осигурено от правителството, след конструктивни разговори между кмета на Велико Търново Даниел Панов и регионалния министър Николай Нанков.
С целевите средства цялостно бе преасфалтиран, разширен и укрепен пътят между Старата столица и с. Арбанаси. Реконструкцията бе първи етап от цялостния ремонт на третокласното шосе Велико Търново – Горна Оряховица.
В края на септември бе обновена и 2,5-километровата отсечка от главния път Велико Търново – Русе до Преображенския манастир. Финансирането също бе осигурено от правителството. През пролетта се очаква да започне строителството на новия мост над р. Янтра, с който ще бъде възстановена пряката пътна връзка между старопрестолния град и с. Шемшево.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.