04.01.2018 16:00

Нова детска градина ще бъде построена във Велико Търново

Нова детска градина ще бъде построена в квартал „Зона В“ във Велико Търново. Добрата новина от края на миналата година бе потвърдена по време на общественото обсъждане на проекта за Бюджет – 2018. Изработването на проекта е инициирано от кмета на Старата столица Даниел Панов.
С решение на правителството вече са осигурени средствата за строителството, което се очаква да започне през лятото. В края на миналата година Общинският съвет одобри предложението за изкупване на избрания терен в жилищния комплекс.
Новата детска градина ще е с капацитет за 120 деца. Предстои провеждането на процедурите за отчуждаване на поземления имот и за избиране на изпълнител на строителство и строителен надзор.
„Изграждането на нова детска градина се налага, тъй като през последните две години населението на Велико Търново се увеличава, а раждаемостта е с рекордни положителни стойности. Има много семейства, които се завърнаха от чужбина. Има и фамилии от съседни градове, които работят в Старата столица, а децата им посещават нашите детски градини“, коментира Даниел Панов. Той посочи, че е започната процедура и за довършването на новия корпус към ДГ „Здравец“.
За последно детска градина във Велико Търново е строена през далечната 1981 година.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.