25.03.2019 14:00

С празник бе открита обновената детска градина във великотърновския квартал „Чолаковци“

Учебното заведение е основно ремонтирано за първи път в 40-годишната му история

С празник бе открита напълно обновената детска градина „Рада Войвода“ във великотърновския квартал „Чолаковци“, която радва както малчуганите, така и местните жители. Основният ремонт на учебното заведение е първи в 40-годишната му история.
Всички вътрешни помещения са обновени и с изцяло ново обзавеждане. Подменени са инсталациите – ВиК, електрическа, отоплителна и вентилационна. Освен с нова фасада, сградата е топлоизолирана, газифицирана и климатизирана, монтирани са и слънчеви колектори. Облагороден е дворът, нови са детските площадки, оградите и алеите, изграден е детски външен басейн, засадени са много дръвчета и храсти. Монтирана е и рампа с увреждания.
Основният ремонт е част от големия проект на Община Велико Търново по ОП „Региони в растеж“ за модернизация на образователната инфраструктура, който обхваща общо три детски градини и три училища.
Лентата преряза кметът на Велико Търново Даниел Панов, заедно с директорката Стиляна Соколова и малчугани от детската градина.
„Днес е един хубав ден на всички нас, великотърновци и особено за жителите на квартал „Чолаковци“. Всички си спомнят как изглеждаше детската градина преди половин година, а сега я виждаме напълно обновена и красива. Този хубав вид ще имат също детските градини „Пролет“ и „Ален мак“, както и училищата „Владимир Комаров“, „Георги С. Раковски“ и Спортното училище. Тази инвестиция, която реализираме с европейски средства, е много важна, защото е насочена към бъдещето на Велико Търново – децата и учениците. Ето защо европейската солидарност е много важна за градовете“, коментира Даниел Панов. Той благодари на екипа на детското заведение, че са съумели да се справят с всички трудности по време на ремонта, също на строителната фирма и екипа на проекта. Панов обяви, че предстои основен ремонт и на Средно училище „Емилиян Станев“.
Благослов отслужи отец Славчо, а със своите изпълнения децата от ДГ „Рада Войвода“ и малчугани от други детски градини зарадваха всички присъстващи.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.