06.03.2020 11:00

Платформа „Гражданите – ВТ“ за онлайн сигнали пусна Община Велико Търново

Приложението е достъпно на сайта www.veliko-tarnovo.bg

Официална платформа за подаване на сигнали и връзка с общинската администрация вече е на разположение на великотърновци и на всички заинтересовани лица. Софтуерното приложение „Гражданите – ВТ“ е достъпно на началната страница на официалния интернет портал на Общината – https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/ecity/grazhdanite-vt/.
На специално създадена интерактивна карта всеки може да подаде сигнал за нередност или проблем, като го локализира и опише детайлно, включително и чрез илюстриране със снимки. Налични са подробна навигация и филтриране на сигналите по различни критерии. Създадена е и вътрешна комуникация между отговорните служители от администрацията, както и статут на изпълнение на поставените от гражданите задачи – разрешен, изпълнен, обещан. Целта е оптимизиране на крайния срок за реакция при подаден сигнал.
Софтуерното приложение разполага с интуитивен интерфейс, който позволява лесно търсене по улица и номер, населено място на територията на общината. За обратна връзка е необходим единствено имейл.
В процес на разработка е и специализирано мобилно приложение на платформата. То ще включва опция за сигнализиране на инфраструктурни проблеми, свързани с качеството на пътната настилка, включително за посочване на приблизителен диаметър и дълбочина на неравност в асфалта. Това ще оптимизира и улесни планирането на ремонтни дейности по пътната мрежа.
Община Велико Търново апелира за гражданска активност и инициативност, която да помогне за развитието на инициативата „Гражданите – ВТ“.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.