03.04.2020 18:00

Добри новини във Велико Търново в битката срещу COVID-19: Двама великотърновци пребориха коронавируса, дариха четири респиратора

Първите двама пациенти, диагностицирани с COVID-19 във великотърновската болница на 20 и на 25 март, вече са изписани. Мъжът и жената са с подобрена клинична картина и са дали отрицателни тестове. И двамата ще останат в домовете си през следващите 28 дни, колкото е задължителната карантина, ще държат постоянна връзка с личните си лекари.
Четири респиратора от висок клас са дарени на Областната болница „Д-р Стефан Черкезов“. Апаратите разполагат с монитори за пациентите.
Първият респиратор е дарен от Зонта клуб – Велико Търново и Ротари клубовете във Велико Търново и Елена. Днес пристигнаха и дарените от компанията „Престиж-96“ АД два респиратора, които също са от висок клас и са окомплектовани с монитори. Апарат за белодробна вентилация дариха и от фирма „Екстрапак“. Дарители осигуриха и над 80 защитни костюма за болницата.
„Благодаря на сървис-клубовете и на всички, които помагат. Велико Търново отново дава пример, че можем да бъдем обединени в трудни моменти, за да се правим успешно с тях“, коментира кметът Даниел Панов.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.