25.03.2022 14:00

На Благовещение във Велико Търново бе открита новата детска градина „Шареният замък“

Навръх Благовещение във Велико Търново официално бе открита новата детска градина „Шареният замък“. Тя се намира в квартал „Зона Б“ и е първата, построена в старопрестолния град след 40 години пауза.
Кметът Даниел Панов уважи тържеството и програмата, с която се бяха подготвили децата, техните учители и ръководството на детската градина. Панов поздрави колектива за усърдието и отдадеността в грижата за най-ценното – малките великотърновчета, които са бъдещето на старопрестолния град.
„Детските градини са истински втори дом за малките болярчета. И особено хубаво е, че те са възпитавани в дух на родолюбие – от най-ранна възраст познават традициите и обичаите ни. Поклон пред учителите и пред родителите“, каза Даниел Панов. Той пожела на децата да се радват на безгрижно детство, да играят и да се забавляват и смело да навлизат в света на знанието.
Детска градина „Шареният замък“ бе осветена – благослов отслужи отец Славчо Иванов. Капацитетът й е за 120 деца, за които са осигурени всички необходими условия. Сградата заедно с двора, петте детски площадки и останалите прилежащи обекти се простира върху терен от 4,6 декара. Застроената площ е близо 950 квадратни метра. Проектът на Община Велико Търново финансиран от предишното редовно правителство, както и по целева програма на МОН.
Наесен предстои отварянето на новия корпус на ДГ „Здравец“, който ще е за 100 деца. 

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.