03.11.2022 14:50

В кв. „Бузлуджа“ се изграждат улици, чакани близо 20 години

В напреднала фаза е строителството на улиците „Иван Хаджидимитров“ и „Димитър Благоев“ в кв. „Бузлуджа“, чиито недовършени участъци се чакаха от хората близо 20 години.
Кметът Даниел Панов провери изпълнението на дейностите – след основните слоеве асфалт вече се полага и износващият, изграждат се тротоари, монтирано е улично осветление, където липсваха лампи. Оформени са локални паркинги и подходи към гаражите.
Районът около строителните работи ще бъде почистен, а където е възможно, ще бъде поставен хидропосев.
Изграден бе и незавършен участък от ул. „Народни будители“, както и локални паркоместа. За най-западната част от отсечката все още текат процедури по отчуждаване на терени.
Преди изграждането на надземната инфраструктурата е положена нова ВиК-мрежа.
В кв. „Зона Б“ се трасира недовършената от десетилетия ул. „Димитър Рашев“. Чрез нея ще се осъществи директна връзка между ул. „Стоян Коледаров“ и новата детска градина „Шареният замък“. Продължава оформянето на основата, изграждането на бордюри, ще се направят тротоари и ще бъде извършено цялостно асфалтиране. Асфалтират се и още два обекта – локалният паркинг пред детската градина и подходът към ул. „Венета Ботева“.
Проектът се реализира по инвестиционната програма на Община Велико Търново.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.