11.05.2012 15:30

Поход до хижа „Божур” ще се проведе в събота

 

Вторият етап от пролетната кампания „Движи се и победи” ще се проведе в събота. Желаещите могат да се включат в похода до хижа „Божур”.

Началото е от разклона на село Арбанаси и манастир „Света Троица” в посока манастира. Подминава се отклонение на маркирана с кафяво пътека, продължава се по синята маркировка и след около 1 км и 300 м се тръгва на североизток по пътека с червена маркировка. Тя води до билото, по което се стига до хижата. За незапознатите с маршрута ще бъдат осигурени водачи от ТД „Трапезица - 1902” на разклона за гара „Трапезица” и манастир „Св.Троица” съответно в 9.00 и 9.30 часа. Регистрацията на преминалите маршрута ще бъде направена до 14 часа в района на хижата, уточняват организаторите.

През първия етап по пътеките до Преображенски манастир преминаха общо 266 души, сред които  и 6 семейства. Най-малкият регистриран участник е Емили Енчева на 7 години, а най-възрастният – Деян Чаушев на 92 години – от Велико Търново. В първия маршрут са участвали пет училища от община Велико Търново. Най-активни са се оказали колективите на  ОУ „Бачо Киро”,  ОУ „Димитър Благоев” и домът „Пеню и Мария Велкови”.

Участниците в туристическите маршрути имат шанс да спечелят голямата награда на кампанията – велосипед. Останалите десет награди ще бъдат туристически принадлежности, припомнят организаторите. Организатори на кампанията „Движи се и победи” са Община Велико Търново, Великотърновският общински съвет, програма СИНДИ, Регионалната здравна инспекция, ТД „Трапезица - 1092” и Младежкият дом в града.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.