11.05.2012 15:32

Четирима от задържаните в операция „Захар” остават за 72 часа в ареста

 

Четирима от задържаните вчера шест лица при операция на ГДБОП срещу източването на ДДС чрез продажба на захар остават в ареста за 72 часа. Това съобщи във Велико Търново вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

По думите му предстои прокуратурата да се произнесе и за останалите двама. „Събрани са достатъчно доказателства в началния етап на разследването. Прокуратурата, съдебната власт и съдът са тези, които ще преценят дали тези доказателства са достатъчно силни за едно обвинение”, заяви Цветанов.

В отговор на въпрос има ли доказателства за внос на захар от района на Чернобил, Цветанов каза, че има документи, които са иззети от електронната поща на едно от лицата, които дават основание за потвърждение това. „На първия етап е било да се започне с един тир 25 тона и впоследствие, ако може да намери приложение, защото е на много по-ниска цена тази захар, да бъде пласирана в търговската мрежа било в сокове, било захар по стелажите на магазините”, поясни вътрешният министър.

Цветанов потвърди, че прицел на подготвяния атентат е бил ръководен служител от ГДБОП. По случая с братя Галеви министър Цветанов заяви: „Ще се положат максимални усилия, за да може действително лицата  да бъдат там, където се е произнесъл Върховният касационен съд. Възможно  е и за тях да бъде издадена червена бюлетина на Интерпол. Прокуратурата ще прецени”.

Според Цветанов задържаният в Дубай наркобос Христофорос Аманатидис – Таки ще бъде върнат в България не по-рано от един и не по-късно от два месеца.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.