09.04.2014 17:00

Кмета на Община Велико Търново Даниел Панов проведе работна среща със Съюза на архитектите и Камарата на архитектите във Велико Търново

Работната среща е във връзка с бъдещето на терена на Старото военно училище

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов проведе работна среща с представителите на архитектурната гилдия във Велико Търново, относно бъдещето на терена на Старото военно училище.
Господин Панов заяви, че плана, съществуващ от 2002 година трябва да претърпи съществени промени и значителни актуализации.
Той съобщи на архитектурната гилдия, че има решение на Консултативен съвет в Областна управа за проектиране на сграда, която да приеме разпилените в целия град административни служби на терена на Старо военно училище.
Над 30 % от площтта е предвидена за озеленяване, още толкова за застрояване и инфраструктура. Велоалеите, площад и пешеходна зона, детски, спортни площадки и съоръжения в новите проекти са задължителни.
„В момента активно се работят проектите за изграждане на подземната инфраструктура – газификация, електричество и топлофикация“, заяви Даниел Панов. След приключването на тези проекти ще се проектира и изравняването на терена на нивата на новата инфраструктура.
Според кмета на общината вече е време да се мисли и за възможни проекти за общинският терен под Балдуиновата кула. Може да се мисли за тази зона и за нейната връзка с проекта за изграждането на лифт.
Кмета Даниел Панов декларира готовността след широки консултации и консолидиране на всички мнения и проекти, водещите идеи да бъдат селектирани и консолидирани, за да продължи работата по проектите.
През следващата седмица архитектурната гилдия ще представи пред кмета на общината своите седем основни проекта и ще се проведат разговори и консултации за консолидиране на основните елементи в един бъдещ проект за устройства на територията на Старо военно училище.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.