28.05.2012 12:38

Възобновяват турнирът „Огърлицата на Десислава” с подкрепата на Кмета на Община Велико Търново

След шестгодишно прекъсване клубът по художествена гимнастика „Етър Елит” възстановява международния турнир „Огърлицата на Десислава”.

Инициативен комитет по организацията на състезанието се срещна с кмета на Община Велико Търново – Даниел Панов, под чийто патронаж ще преминат състезанията. ХІІ-тото издание на турнира ще се проведе в ДКС „Васил Левски” на 10 юни, тази година.

В рамките на турнира ще бъде връчен и призът „Ангелина Иванова” за най-добър треньор, който се присъжда на треньора на победителката в турнира „Огърлицата на Десислава”. В рамките на турнира за първи път ще се състои и надпреварата за „Купа Търновград”, която ще включва 12 български елитни отбора, които ще се състезават в 7 възрастови категории от 5 до 26 години. Призът „Ангелина Иванова” е учреден на името на треньорката Ангелина Иванова, която преди 52 години поставя основите на художествената гимнастика в старата столица.

Международният турнир „Огърлицата на Десислава” се провежда за първи път през 1976 година. За тазгодишното й 12-то издание са поканени за участие състезателки от 13 държави.

„Възобновяването на турнира стана възможно благодарение на съдействието и огромната подкрепа от страна на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов”, каза след провелата се среща днес треньорката на нашите гимнастички Савина Ганчева.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.