24.04.2014 15:00

Работна среща „Местната политика за социално – икономическо развитие - модели за създаване, мотивация и управление на социалните предприятия”

На 29.04.2014 г. от 13:00 часа в Нова зала в сградата на общината ще бъде открита работна среща на тема „Местната политика за социално – икономическо развитие - модели за създаване, мотивация и управление на социалните предприятия”. Община Велико Търново ще бъде домакин на обменното посещение, на което ще вземат участие общински представители – членове на ПК  по труда и социалната политика на НСОРБ и мрежата МЕРИ.  
Срещата ще се проведе от 29 до 30 април 2014 г. В рамките на форума ще бъде представен опита на Община Велико Търново в „Социалното предприемачество”, както и дискусии по различни теми - „Иновативни идеи за нови социални предприятия, създадени и/или подкрепени от местните власти”, „Деинституционализацията и децата  в риск от бедност”. Ще бъдат обсъждани и концепции, свързани с новия закон за социалните услуги и общинската политика по социалните дейности и интеграции.
За гостите на срещата са планирани посещения в Защитено жилище за лица с умствена изостаналост в гр. Дебелец и Дневен център за възрастни хора с увреждания в с. Вонеща вода.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.