01.06.2012 16:38

МФВС ще финансира изграждането на ново футболно игрище във Велико Търново

Министерството на физическото възпитание и спорта ще финансира изграждането на футболно игрище до бъдещото спортно училище във Велико Търново. Това обяви в старата столица министър Свилен Нейков.

Близо 1 млн. лв. са необходими за строителството. Теренът е с размери 113/68 метра, като в него са предвидени трибуни, съблекални и бани. Съоръжението ще се ползва от младите футболисти от детско-юношеската школа на „Етър” и от учениците от спортните паралелки на СОУ „Г.С.Раковски”.

„Много се радвам, че вече трета година, откакто нашето правителство е на власт, имаме допирни точки с Велико Търново и кметът поглежда с лице към спортната дейност. Амбициите, които следват решенията на кмета и на общината, са показателни за бъдещето на Велико Търново, защото това е един от най-големите градове в България, които без спорт, смятам, че няма да има и бъдеще”, подчерта министър Нейков.

Министър Свилен Нейков даде днес старт на ученическите игри по бадминтон в ДКС „Васил Левски”. Той посети и разгледа базата на СОУ „Г.С.Раковски”, а по-късно в парк „Марно поле” откри  масов спортен празник на великотърновски ученици, посветен на 1 юни.  

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.